П`ятниця, 26.04.2024, 19:53
Вітаю Вас Гість

Інформаційні освітні веб-ресурси

Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається Вам сайт?
Всього відповідей: 37
Головна » 2008 » Грудень » 9 » Розпочав роботу сайт з підготовки до незалежного зовнішнього тестування, доступ до сайту платний
Розпочав роботу сайт з підготовки до незалежного зовнішнього тестування, доступ до сайту платний
11:30

  За адресою http://elearn.univector.net розпочав роботу сайт для підготовки до зовнішнього незалежного тестування. Сайт є приватною ініциативою і має відношення ні до Міністерства науки і освіти України, ні до Українського центру оцінювання освіти, ні до якогось вищого навчального закладу.
 
  Тестові завдання розроблені досвідченими вчителями середніх шкіл, вони ж забезпечують консультації. Завдання розроблялися з опорою на шкільну програму та програму підготовки до зовнішнього незалежного тестування. Головною особливістю тестів є їх передусім навчальна, а не контролююча спрямованість.
  Доступ до сайту є платним. За курс навчання по кожному предмету сплачується приблизно 100$ (вартість може коливатися). Реєстраційна форма розміщена за адресою http://univector.net/entrant_submit

  Крім отриманих під час роботи на сайті знань, умінь та навичок, сайт не дає ніяких переваг чи гарантій успішного проходження тестування.

 Завдання з фізики розробляє автор сайту "Шкільна фізика" Філоненко Ігор Іванович (ICQ 409574069). Наразі відкрито 4 тести від 25 до 30 питань в кожному:

Кінематика рівномірного руху

Кінематика прискореного руху та рух по колу

Динаміка. Частина 1

Динаміка. Частина 2

Календар тестування

  1 листопада 2008 - 1 грудня 2008 року - рестрація учасників пробного тестування

  1 грудня 2008 р. - 3 березня 2009 року - реєстрація учасників

  Березень 2009 - пробне тестування

  12 травня 2009 року - тестування з фізики

  Програма зовнішнього незалежного тестування 2008 року

  Программа укладена на основі чинних програм з фізики 7-11 класс (рівень В). Порівняно із програмами 9-11 класу у програмі зовнішнього незалежного тестування відсутні такі теми:

Будову ракети. Внесок українських учених у розвиток космонавтики. Значення праць Ціолковського для космонавтики. Успіхи в освоєнні космічного простору.

Залежність тиску рідини від швидкості її течії. Підіймальна сила крила літака. Значення робіт Жуковського в розвитку авіації. Розвиток авіації в Україні. Екологічні аспекти розвитку авіації та космонавтики.

Природнє і штучне утворення кристалів. Понятті про рідкі кристали.

Двигун внутрішнього згоряння. Парова і газова турбіни. Холодильна машина.

Роль теплових двигунів у народному господарстві. Екологічні проблеми, пов'язані з використанням теплових двигунів.

Дослід Йоффе-Міллікена.

Дія електричного поля на живі організми.

Принцип роботи осцилографа.

Визначення заряду електрона.

Використання розрядів у газах.

Застосування напівпровідникових приладів. Інтегральні схеми.

Принцип дії електровимірювальних приладів. Гучномовець. Магнітний запис інформації.

Вібрація та її вплив на живі організми.

Екологічні проблеми акустики.

Автоколивання. Генератор незатухаючих коливань на транзисторі.

Проблеми пошуку та використання нових, екологічно чистих джерел енергії. Розвиток енергетики в Україні.

Енергія електромагнітної хвилі. Густина потоку випромінювання. Механізм взаємодії електромагнітних хвиль із живою природою, захист її від дії електромагнітного проміння.

Винайдення радіо Поповим. Принцип радіотелефонного зв'язку. Радіолокація. Поняття про телебачення. Розвиток засобів зв'язку.

Праці Пулюя.

Прояви тиску світла в природі.

Хімічна дія світла та її використання.

Закон радіоактивного розпаду. Одержання та використання радіоактивних ізотопів. Поглинена доза випромінювання та її біологічна дія. Захист від опромінення.

Проблеми розвитку ядерної енергетики в Україні. Чорнобильска катастрофа та ліквідація її наслідків. Боротьба за ліквідацію загрози ядерної війни.

Елементарні частинки та їх властивості; частинки і античастинки. Взаємні перетворення частинок і квантів електромагнітного випромінювання.

   Пісумовуючі, можна сказати, що програма зовнішнього незалежного тестування за обсягом майже не відрізняється від програми з фізики 9-11 класи. Зазначені вище, "викинуті" теми здебільшого відносяться до практичного використання певних фізичних явищ. Не виключається, що ці теми за думкою розробників входять до матеріалу з певного фізичног явища. Наприклад, є тиск світла, то повинні знати і прояви тиску світла в природі. Така думка підтверджується і наведеними наприкінці документа вимогами до рівня загальноосвітньої підготовки учасників зовнішнього незалежного тестування.

  Висновок: вчити треба все з курсу фізики 9-11 класу, навіть якщо питань про практине використання і не буде, це все одно допоможе краще усвідомити теоретичний матеріал.

 

Інформацію взято з http://sp.bdpu.org/
  
 
Переглядів: 3277 | Додав: edu-portal | Рейтинг: 1.5/2 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар новин
«  Грудень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0